Deel dit artikel
-

Ace koopt marketingbureau IM Lounge

Het Amsterdamse digitale marketingbureau IM Lounge valt in handen van Ace, dat daarmee expertise op het gebied van media en performance in handen krijgt.

Met de overname groeit het aantal werknemers binnen de groep tot boven de driehonderd man. Ace, dat voorheen Born05 Group heette, bouwde afgelopen jaren zelf een aantal specialistische bureaus maar kocht er ook meerdere. De groep bestaat nu uit: Airborne, Blauw Gras, Born05, Fitzgerald, Glasnost, HERC, Newborn, Off The Record en sinds kort Label A.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid houden de partijen voor zich.

Rogier IJzermans, CEO Ace, zegt in een persbericht: “Media is en blijft een belangrijke strategische pijler in ons vak. De slimme inzet ervan bepaalt voor een groot deel de performance van wat we doen voor onze klanten. Met de komst van IM Lounge versterken we onze positie op dit domein en vergroten we de effectiviteit van onze projecten.”

IM Lounge gaat nauw samenwerken met stadsgenoot Off The Record, een bureau dat zich richt op het groeiversnelling in het marketingdomein.

Directeur IJzermans financiert de overnames mede met middelen van Quadrum Capital uit Almelo. Dat sloot aan het begin van de zomer zijn derde fonds met een totaal beschikbaar vermogen van 250 miljoen euro.

Foto: wiseguy71 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond