Deel dit artikel
-

Acht miljoen groeigeld voor mobiele vriendenvinder

De digitale wijnboer Gary Vaynerchuk, Digg-oprichter Kevin Rose en investeerder Ron Conway behoren tot een groep ondernemers die gezamenlijke 8,4 miljoen dollar steken in Gowalla. Het Amerikaanse bedrijf laat mobiele internetters vertellen waar ze zijn en profiteren van locatie-tips die ze elkaar geven.

Met het afsluiten van deze tweede financieringsronde komt het totaal aan extern geworven kapitaal op ruim 10 miljoen dollar. Gowalla zegt in een verklaring dat ze het geld gaan gebruiken om de ontwikkeling van hun dienst te versnellen.

Tot de nieuwe investeerders behoren eDay-topper Gary Vaynerchuk (video), Jason Calacanis, Greylock Partners, Shasta Ventures, Maples Investments, Ron Conway, Kevin Rose,, Shervin Pishevar en Chris Sacca. Dat zijn stuk voor stuk bekende ondernemers en investeerders in de Amerikaanse internetindustrie.

Gowalla is een dienst waarmee de gebruiker op zijn mobiele telefoon aangeeft waar hij is. Zijn positie wordt op een kaart geplot en aan bekenden doorgegeven via Twitter. Bovendien kunnen gebruikers aantekeningen over een locatie geven die anderen op een later bezoekmoment kunnen gebruiken.

De nieuw gefinancierde dienst heeft naar eigen zeggen 50.000 gebruikers, verspreid over 100 landen. Zij legden 150.000 locaties vast in 7.500 steden. Concurrent Foursquare, die onlangs 1,4 miljoen dollar groeigeld aantrok, heeft er 60.000.

Diensten als Gowalla en Foursquare proberen iemands fysieke omgeving meer relevantie te geven op basis van input en kennis van andere gebruikers. Waar applicaties als Layar en Nulaz over objecten gaat, gaan deze nieuwelingen over mensen, ervaringen en ‘speurtochtjes’ en spellen.

Wat het verdienmodel van deze piepjonge maar aansprekende projecten wordt, moet nog blijken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Fred van Rijswijk

Waar hebben we dit eerder gezien, verdienmodel is er nog niet, maar wel 8 miljoen investering opgehaald…  Hoeveel mensen werken er en wat zouden de kosten zijn om deze app te maken/uitbreiden? Is daar nu al 8 milj. voor nodig?? Wil wel eens horen wat meerdere mensen hiervan vinden?

Martijn Groeneweg

Interessant. In Nederland heb je onder andere trackr!, zie http://www.trackr.nl. Ik heb begrepen, dat dat momenteel te koop staat voor een aantrekkelijke prijs. Verder heb ik begrepen, dat de iPhone versie op hele korte termijn wordt gelanceerd. Daarnaast is er een Windows Mobile versie en het werkt ook op Nokia telefoons en op Blackberries. Het lijkt erop dat Gowalla alleen op de iPhone werkt, als ik het zo even snel bekijk.

De Haan

Hoe kom je erbij dat trackR te koop staat?En wat is de aantrekkelijke prijs? Ik ben best geinterreseerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond