Deel dit artikel
-

Acht winnaars van start-upcompetitie Accenture Innovation Awards 2018

Tijdens de jaarlijkse innovatiewedstrijd voor start-ups Accenture Innovation Awards 2018 in Maarssen zijn wederom prijzen uitgereikt in de sectoren gezondheid, security, mobiliteit, voeding, klimaat, onderwijs, financiën en leven & werken. Per categorie waren vijf start-upfinalisten genomineerd.

De finalisten kregen de kans hun concept te presenteren aan een jury, investeerders en accelerators. In alle acht categorieën ontvangt de winnaar naast de onderscheiding advies, workshops en mediawaarde van de verschillende partners van het evenement.

Tijdens de Accenture Innovation Awards 2018 vond ook de finale van de Junior Innovation Challenge plaats. Bij deze innovatiewedstrijd worden jongeren tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd een oplossing te bedenken voor een alledaags probleem. Tien teams streden om de finaleplaats. HPE (Human Pressing Energy) – Amersfoortse Berg – kwam dit jaar als winnaar uit de bus, een technologie verwerkt in platen die reageren op de beweging van mensen en verkeer, waardoor energie wordt opgewekt. Deze platen kunnen onder de grond geïnstalleerd worden op plaatsen waar veel mensen en verkeer voorkomen.

• Voeding: SPONSH. Een temperatuurgevoelig, slim textiel, dat bij lage temperaturen hydrofiel wordt en grote hoeveelheden water uit lucht opneemt, zonder energie te verbruiken; als de luchttemperatuur stijgt geeft SPONSH het verzamelde water weer af.
• Onderwijs: Incision Academy. Een platform waar chirurgen kennis en vaardigheden kunnen delen en verbeteren met behulp van video en AR/VR.
• Mobiliteit: D-rail. Een systeem met sensoren om spoorwegen te analyseren om ongelukken en opstoppingen in het spoorverkeer te voorkomen.
• Klimaat: RAW Paints. Deze organisatie heeft poederformules ontwikkeld voor diverse applicaties, die met toevoeging van water veranderen in hoge kwaliteit verf.
• Security: QuantiCor. Cybersecurity-oplossingen voor het IoT voor middelgrote en grote ondernemingen, tegen onder andere krachtige kwantumcomputeraanvallen.
• Financiën: Safened. Een digitale oplossing die organisaties in staat stelt om klanten snel te identificeren om fraude te voorkomen.
• Leven & Werken: Expivi. Een 3D-productconfigurator om producten in de webwinkel in 360 graden te laten zien en zo een nieuwe winkelervaring te bieden.
• Gezondheid: BI/OND: the versatile organ-on-chip. Deze organisatie tracht miniaturen van organen te creëren – zogenaamde organen-op-chips – om ziekteverloop te kunnen onderzoeken en aan een oplossing tot genezing te werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond