Deel dit artikel
-

Actiepagina.nl voor miljoenen verkocht

De Amerikaanse kortingsbonnensite RetailMeNot heeft de Nederlandse site Actiepagina.nl overgenomen voor, naar verluidt, maximaal tien miljoen dollar.

RetailMeNot, dat zijn naam deze week veranderde in van WhaleShark Media, breidt hiermee zijn positie op de Europese markt uit. Het bedrijf pleegt sinds 2009 overnames om te groeien en was buiten Amerika al actief in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Nederland is het vierde land.

Maurice Buijs, die Actiepagina.nl in 2005 oprichtte, blijft aan als bedrijfsleider. Al het voltijdspersoneel gaat mee in de overname. Hoewel WhaleShark Media zelf niets zegt over het ovenamebedrag hangt Reuters het bedrag van maximaal tien miljoen euro dollar aan de transactie.

Het persbureau noemt WhaleShark Media als kandidaat voor een beursgang tegen het einde van 2013.

De site RetailMeNot verwerkte, naar eigen zeggen, één miljard sitebezoeken in de afgelopen zes jaar.

In de verdere professionalisering van de organisatie stelde het begin dit jaar een nieuwe financieel directeur aan. Doug Jeffries werkte eerder bij beursgenoteerde bedrijven als eBay, Palm en Oracle.

Deel dit bericht

5 Reacties

Saskia Delfgaauw

Cool! Gefeliciteerd Maurice!

Paul

Is het max. $10 miljoen of €10 miljoen? Beide een leuk bedrag overigens 😉

Richard Otto

Hee maurice, had dat bedrag ff genoemd gisteren, dan had je me direct kunnen uitnodigen voor een stevige lunch op jouw kosten 😉

Jeroen

Beetje misleidende titel.. Voor miljoenen verkocht.. Terwijl er later in het artikel vermeld wordt dat dit naar verluidt is…

Anyhow, interessante overname van een grote partij die een flink portfolio heeft met kortingscode sites.

koopjes

Gefeliciteerd! Das een goede deal!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond