Deel dit artikel
-

Acties bij DHL vandaag begonnen

Bij verschillende vestigingen van koerier DHL Express in Nederland zijn de bonden vandaag begonnen met actievoeren. Inzet zijn betere arbeidsvoorwaarden. 

Wat de acties precies inhouden, moet nog blijken. Of het gevolgen heeft voor de bezorgingen eveneens. DHL is met Post NL de belangrijkste bezorger van pakketjes in Nederland.

Reinier Stroo, bestuurder FNV Transport & Logistiek, zegt dat zijn organisatie in elk geval honderden kaarten wil verzamelen en aanbieden aan de directie. Met de kaarten roepen werknemers hun directie op om betere afspraken te maken. ‘Acties organiseren we alleen als we er in overleg echt niet uitkomen,’ zegt het FNV. ‘Zoals we ook al tijdens de bijeenkomsten met elkaar afspraken: we bouwen de acties stap voor stap op.’

Onderhandelingen tussen de bonden en DHL liepen recent vast.

De bonden willen een algemene structurele loonsverhoging van in totaal 7,2 procent bij een looptijd van 2 jaar. Alle verslechteringsvoorstellen moeten verder van tafel: behoud van afspraken over de onregelmatigheidstoeslag, overwerkperiodes, tijdvenster, maaltijdvergoeding en aanpassing van het maaltijdbedrag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond