Deel dit artikel
-

Activistische aandeelhouder grilt Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway ligt in de clinch met aandeelhouder Cat Rock Capital. De investeerder, die een belang heeft van vijf procent in Just Eat Takeaway, verwijt de maaltijdbezorger slechte communicatie, waardoor het aandeel daalt en het bedrijf een overnamekandidaat lijkt te worden.

Cat Rock Capital gaf gisteren een persbericht uit, waar het Brits-Nederlandse bedrijf niet blij mee zal zijn. Cat Rock wil dat Just Eat investeerders beter informeert over de verwachte omvang en opbrengst van zijn investeringen.

Cat Rock Capital is al meer dan vier jaar aandeelhouder van Just Eat Takeaway.com en zijn voorgangers en stelt dat het de afgelopen zes jaar intensief onderzoek heeft gedaan naar de wereldwijde markt voor online voedselbezorging,

‘De zeer gebrekkige communicatie heeft JET het slechtst presterende online bezorgingsbedrijf gemaakt, ondanks sterke operationele prestaties,’ stelt oprichter Alex Captain van Cat Rock.

De aandelenkoers van JET is de afgelopen twee jaar met 11 procent gedaald, zelfs nu de bruto handelswaarde met meer dan 100% is gestegen. De waardering van het bedrijf ongeveer 75 procent gedaald van elf keer de omzet medio 2019 tot slechts 2,6 keer de omzet vandaag.

Het bedrijf raadt CEO Jitse Groen aan om de Braziliaanse en Amerikaanse tak te verkopen en meer te focussen op Europa. De overname van het Amerikaanse GrubHub is net afgerond.

‘JET kan zijn positie op de kapitaalmarkten snel verbeteren door de transparantie te verbeteren, niet-kernactiva te verkopen en strategische opties te verkennen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond