Deel dit artikel
-

AD.nl: ‘400.000 streamstarts per uitzending’

Sinds een klein half jaar verzorgt AD.nl iedere ochtend live online ‘tv-nieuwsuitzendingen’ en die worden dagelijks honderdduizenden keren bekeken.

De Ochtend Show, zoals het programma heet, wordt zowel in zijn geheel gestreamd maar ook in losse items. Dat gebeurt op AD.nl en op de sites van de regietitels van de Persgroep.

Villamedia beschrijft wat de videostrategie het AD in de afgelopen twee jaar heeft opgeleverd. In het jaar dat videotak startte realiseerde de krantensite 3,5 miljoen videostarts per maand. Nu zijn dat er tachtig miljoen.

Hoofdredacteur Hans Nijenhuis zegt dat de krant met zijn videoactiviteiten inmiddels groter is dan RTL en De Telegraaf en het qua traffic kan opnemen tegen NU.nl en de NOS. Hij is er zelfs technisch en operationeel op ingericht om bij breaking news uren achter elkaar live online tv te maken vanuit de studio op de redactie in Rotterdam.

De website AD.nl had in mei 2019 een bereik van 6,7 miljoen (42,3%). Daarmee is het de een na grootste nieuwssite van Nederland. NU.nl noteerde in diezelfde maand een bereik van 7,7 miljoen. De NOS en De Telegraaf scoren op bereik met 5,7 miljoen beduidend lager.

Foto: Fred Romero (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Wouter

Streamstarts zegt volgens mij echt helemaal niks. Alsje overal die stream opgedrongen krijgt die automatisch begint te spelen tja dan kan ik zo ook wel schermen met cijfers.

M.

‘ achter mekaar ‘ ?

Erwin Boogert

Wouter, voor zover ik weet werkt AD.nl niet met automatische streamstarts.

Ai, M., je hebt gelijk. Gecorrigeerd.

Wouter

@erwin Via de app van ze wel + men telt geloof ook ook de streamstarts via social media mee. Halverwege april zat het AD ook te schermen met cijfers van 500.000 streamstarts per show… blijft beetje geknutsel met cijfers. De kijktijd, wat echt “matters” daar hoor je niets over. Doet me denken aan RTL die ook over videoland weinig kwijt wil behalve dat de abonnees gestegen zijn met 30% etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond