Deel dit artikel
-

Adobe gaat gebruikers vragen om Flash te verwijderen

Adobe gaat gebruikers later dit jaar vragen om de Flash Player op Macs en pc’s te verwijderen. Adobe staakt de ondersteuning zoals eerder aangekondigd definitief op 31 december.

Tot eind dit jaar blijven er nog beveiligingsupdates uitkomen voor Flash Player, maar vanaf volgend jaar zal de software ook niet meer te downloaden zijn en vanaf 2021 kan de speler ook geen Flash-inhoud meer weergeven.

Drie jaar geleden kondigde Adobe het einde van Flash reeds aan in samenwerking met Apple, Mozilla, Microsoft, Facebook en Google. In de meeste browsers is Flash al niet meer actief, al kan de plugin nog handmatig worden aangezet.

Flash ontstond in 1996 als animatiesoftware van Macromedia. Tot 2010 werd Flash op veel websites gebruikt, daarna nam HTML 5 die functie over. Daarnaast doken er steeds meer beveiligingslekken in Flash op.

Feitelijk is Apple baas Steve Jobs verantwoordelijk voor de dood van Flash. Hij weigerde de software op iPhones en iPads omdat de prestaties omlaag gingen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchainkiller

Ik kan mij nog herrinneren det je echt cool was als je website flash had en dat je echt de bom was als je actionscript kon; nu is het niet meer zo stoer.

Gebeurt straks ook met de rest… “ hahaha gebruik je nog steeds google joh? Dat is echt zo 2020! Enkelgoed voor verouderde kennis”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond