Deel dit artikel
-

Adobe helpt Microsoft met nieuwe browser

Adobe Systems helpt Microsoft met de ontwikkeling van zijn nieuwe browser, die nu nog Spartan heet, maar wellicht een andere naam zal krijgen. Zo zal Adobe technologie worden toegevoegd waardoor sites er wat gelikter uit kunnen zien.

Adobe zal zich onder meer bemoeien met wijzigingen aan Cascading Style Sheets (CCS). Deze stijlbladen zijn een mogelijkheid om de vormgeving van webpagina’s los te koppelen van hun feitelijke inhoud. Een belangrijke reden voor de introductie van Cascading Style Sheets was de eenvoudigere en consistentere vormgeving van webpagina’s, met minder webbrowser-specifieke eigenaardigheden.

Adobe heeft de greep op de browsermarkt verloren doordat er steeds meer verzet kwam tegen Flash, die in mobiele browsers ontbreekt. In plaats daarvan heeft het Amerikaanse bedrijf nu meer algemene webstandaarden omarmd.

Spartan is een breuk met het verleden, zodat sneller nieuwe webstandaarden kunnen worden geadopteerd. IE blijft beschikbaar voor bedrijven die oudere technieken nodig hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond