Deel dit artikel
-

SIDN: ‘Adoptie IPv6 tot stilstand gekomen’

De adoptie van IPv6 in Nederland is nagenoeg tot stilstand gekomen. Dat stelt domeinorganisatie SIDN. SIDN waarschuwt dat we verder achterlopen op de rest van de wereld, waar de opmars van IPv6 gewoon doorgaat.

Internet Protocol versie 6 (IPv6) maakt communicatie van data tussen ICT-systemen binnen een netwerk, zoals internet, mogelijk. De standaard bepaalt dat ieder ICT-systeem binnen het netwerk een uniek nummer (IP-adres) heeft. De belangrijkste motivatie voor de ontwikkeling van IPv6 was het vergroten van de hoeveelheid beschikbare adressen ten opzichte van de voorganger IPv4.

De achterstandspositie levert ons economische schade op, zegt de organisatie. Het maakt Nederland onaantrekkelijk voor nieuwe initiatieven op gebied van het Internet of Things (IoT) en het tast ons innovatie-imago en vestigingsklimaat aan. ‘Eindgebruikers achter (CG)NAT kunnen geen self-hosted applicaties draaien en ervaren verbindingsproblemen met peer-to-peer-toepassingen,’ stelt SIDN. ‘Tenslotte maakt de schaarste aan IPv4-adressen het niet alleen moeilijk voor bestaande providers om nieuwe grootschalige diensten in de markt te zetten, maar ook voor nieuwkomers heel lastig om überhaupt van start te gaan.’

Op dit moment zitten we op een adoptie van 29 procent. Met die score bevinden we ons tussen de landen in de periferie van Europa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond