Deel dit artikel
-

‘Nederland raakt achterop met groei breedbandadoptie’

Nederland toont geen enorme groei meer op het gebied van verbindingsnelheden via internet. Het bedrijf Akamai heeft in het tweede kwartaal een groei van 8,7 procent gemeten. Dat blijkt uit het State of the Internet Report.

Of dat komt omdat de Nederlandse breedbandmarkt reeds is verzadigd, vermeldt Akamai niet.

De jaar-op-jaar veranderingen in gemiddelde verbindingssnelheden tijdens het tweede kwartaal waren positief voor alle landen in Europa, met uitzondering van Ierland dat een daling van 18 procent (tot 13.9 Mbps) moest incasseren. De grootste groei werd gemeten in Noorwegen (20.1 Mbps) en Kroatië (7.7 Mbps).

Noorwegen voert ook de lijst aan van landen met de snelste gemiddelde verbindingssnelheden in het tweede kwartaal van 2016. Er werd een gemiddelde verbindingssnelheid gemeten van 20.1 Mbps.

De wereldwijde gemiddelde verbindingssnelheid is vergeleken met het eerste kwartaal van 2016 wel afgenomen met 2,3 procent tot 6.1 Mbps. Vergeleken met een jaar geleden vond er evenwel een stijging plaats van 14 procent.

Het aantal unieke IPv4-adressen dat verbinding legde met het Akamai Intelligent Platform was iets meer dan 800 miljoen. Dat is 1 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2016.

België blijft heer en meester in de adoptie van IPv6. Zeker 38 procent van de verbindingen met Akamai gebruikt dit protocol. Dat is een groei van 5,1 procent vergeleken met het vorige kwartaal.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Terugschalennis helemaal niet zo raar:
instapglas 20/20 is prima, 50€/maand voor beetje internet is onderhand van de zotte. Dat is 600/jaar! Daar kan ik ons huis 2x van stoken en van stroom voorzien.
Daarnaast is hacken steeds groter probleem
Ook is er krimp in het aantal websites
downloadverbod
netflix e.d. is na eerste hoos toch niet zo goed om NL/EU content aan te bieden….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond