Deel dit artikel
-

Adrime voor 3,2 miljoen overgenomen door Weborama

Het Franse advertentiebedrijf Weborama legt 3,2 miljoen euro aan contanten op tafel om rich media-specialist Adrime uit Amsterdam over te nemen. Adrime blijft onder eigen naam werken. Het staat op het punt een Engels kantoor te openen en verwacht volgend jaar, via zijn nieuwe moederbedrijf, nieuwe diensten te kunnen bieden.

Vanochtend maakte het beursgenoteerde Weborama de overname in zijn thuisland bekend (download PDF) . Directeur David de Jong van Adrime licht het nieuws toe aan Emerce: "Natuurlijk koopt Weborama hiermee een positie op de Nederlandse markt, maar ze krijgen ook de beschikking over technologie die ze niet in huis hebben. Ze hebben geen expertise zoals de onze op het gebied van rich media".

Adrime is een zogeheten rich media provider. Het bedrijf levert technologie waarmee adverteerders en creatieve bureaus geanimeerde reclameuitingen kunnen maken zoals uitvouwbare Flash-video’s en -animaties. De kern van die technologie is dat het multimediaal georiënteerd is, waarbij de interactie met de kijker tot in detail te meten is.

Het Franse bedrijf is gespecialiseerd in ad management en ad serving, via een eigen netwerk. De Jong verwacht dat hij deze diensten in de loop van volgend jaar ook op de Nederlandse markt kan gaan aanbieden. Adrime blijft onder eigen naam opereren. Het bedrijf werkt hier met 10 man. Er zullen geen personele wisselingen plaatsvinden als gevolg van de overname.

De beurskoers van Weborama stond tegen half vijf maandagmiddag 3,3 procent hoger op 9,04 euro per aandeel.

Adrime boekte volgens de nieuwe eigenaar een omzet van 1,3 miljoen euro over 2009. De operationele winst bedroeg 650.000 euro.

De verkopende aandeelhouders zijn een aantal medewerkers van Adrime alsmede externe private personen en investeringsmaatschappijen. De Jong houdt hun namen voor zich.

Deel dit bericht

11 Reacties

Melvin

Altijd een fijn bedrijf gevonden met goeie kennis. Gefelicteerd!

Hein van der Wielen- Blue Mango Interactive

Zowel iedereen in Amsterdam als Parijs bij deze van harte proficiat met deze overname. Binnen Blue Mango Interactive zijn we er best een beetje trots op dat we de partners binnen dit huwelijk bij elkaar aan tafel hebben gebracht! We kijken uit naar de toekomstige ontwikkeling en verdere samenwerking met Weborama/Adrime en Blue Mango.

danny van der cingel at easyconcepts dot kom

david/ruben, gefeliciteerd, mooi bedrag denk ik, expanderen maar zeg ik 🙂

Douwe de Jonge

Gefeliciteerd David en consorten!

Jan Dirkzwager - S en D Interactive Media

Gefeliciteerd mannen!

roger

oh, ik dacht dat die jongens van webads in adrime zaten?

Bart van Aalst

Gefeliciteerd David!!! Bart

David Barens

Mooi nieuws David, gefeliciteerd man!

Justin Sandee

Van harte gefeliciteerd David & Ruben!

Paul ter Lingen

Dus vanaf nu leg je richmedia werk dus neer bij iemand die misschien met je concurreert? En gek is op dataverzamelen over welke posities werken?

Fonze

Elke partij verzamelt data over welke posities het beste werken. Ik zou je niet serieus nemen als je dat niet zou doen. Rich Media Services en advertentie netwerken zijn twee verschillende takken van sport maar kunnen elkaar aanvullen. Aangezien het voornamelijk adverteerders en bureaus zijn die bij Adrime aankloppen zie ik het concurrentieverhaal nog niet echt. Maar ik kan verkeerd zitten hoor, zit niet dagelijks bij ze aan het bureau.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond