Deel dit artikel
-

Advertentiezoeker struint veilingsites af

Marktplaza heeft Advertentiezoeker gelanceerd. Met advertentiezoeker is het mogelijk te zoeken naar bepaalde spullen op een aantal advertentie sites, waaronder Marktplaza, Marktplaats, Speurders en eBay. Hiermee bereikt Advertentiezoeker bijna 2.000.000 advertenties. Wie bijvoorbeeld een kinderzitje zoekt, krijgt het aanbod van de verschillende veilingsites in een oogopslag te zien.

Marktplaza had de domeinen veilingzoeker.nl en advertentiezoeker.nl een tijdje geleden al geregistreerd, maar daar werd nog weinig mee gedaan.

“De laatste tijd zijn er meer zoeksites erbij gekomen, waaronder marktzoeker, maar wij willen proberen ons te onderscheiden. Door onder andere thumbnails te gebruiken die beschikbaar zijn. Volgens mij is er niets duidelijker dan een afbeelding. Dit miste ik namelijk zelf op de reeds actieve zoeksites. Marktplaats heeft geen thumbnails beschikbaar, dus hebben we besloten deze zelf te maken,”aldus Rudy Kappert, die tevens eigenaar van Marktplaza is. 

Kappert heeft Marktplaats daarover ingelicht, maar volgens de man achter Advertentiezoeker heeft Marktplaats daarop tot op heden nog niet gereageerd. “Als MarktPlaats alsnog niet akkoord gaat, dan verwijderen we de thumbnails. Maar ja, wie wil er nou geen gratis reclame?, ” vraagt Kappert zich af. 

Volgens Kappert is de site is nog niet af, maar hij wilde niet langer wachten met het lanceren. “We willen zeker nog een aantal sites toevoegen, en de site uitbreiden met meerdere zoekfunctionaliteiten. Dit is nog maar de basis.” 

De site wordt niet bannervrij gehouden omdat, vooral het maken van de thumbnails het nodige dataverkeer gaat kosten. Dat wil advertentiezoeker proberen terug te verdienen met de reclame.

Deel dit bericht

9 Reacties

Gijs van Bree

Tjongejonge zeg, wat een originaliteit. Dit is gewoon een 100% kopie van http://www.marktzoeker.nl. Maar dan met een aantal aanvullingen:- veel reclame op de site (op http://www.marktzoeker.nl volgens mij geen enkele reclame)- onpartijdige eigenaar die z'n eigen advertenties voortrekt (marktzoeker.com is een non-profit stichting)- bovenaan de zoekresultaten continu enorm groot reclame voor de eigenaarOverigens was http://www.markzoeker.nl zelf ook weer een kopie van een andere site, alleen dan een stuk beter. 

Kim de Late

Even wat feiten: Kappert zegt "wie wil er nou geen gratis reclame". Een vreemde opmerking, omdat vrijwel alle links die hij opneemt naar de websites affiliate links zijn en dus betaald. Sterker nog, hij laat de links naar Speurders.nl via Netdirect lopen. Dat betekent dat Speurders 33 cent per bezoeker mag betalen. Dat is tegen de voorwaarden van Netdirect en ik kan me niet voorstellen dat Speurders hierop zit te wachten. Ik heb meteen maar een mailtje naar Netdirect gestuurd. Vervolgens heeft hij het over "kosten van dataverkeer". Dat is weer grote onzin. De enige die dataverkeer zien toenemen, zijn de sites zelf, omdat hij de thumbnails gewoon van ebay.nl etc. aanroept, en niet vanaf z'n eigen server. Het verdraaien van feiten door Kappert verbaast me overigens niets na de poging van marktplaza eerder dit jaar om de persoonsgegevens van haar gebruikers aan diverse partijen te verkopen.

Rudy

Hoho, wat zijn dit voor uitspraken.. "eerder dit jaar om de persoonsgegevens van haar gebruikers aan diverse partijen te verkopen". Daar is helemaal niets van waar! Dat hebben wij nooit gedaan. Ik denk dat u een andere site bedoeld! MarktPlaza verkoopt geen gegevens, staat ook in de voorwaarden! Er zijn afspraken gemaakt met netdirect en speurders. Zoals er staat in het bericht, worden er thumbnails gemaakt van de advertenties op MarktPlaats, niet van ebay etc. Dus dataverkeer van en naar MarktPlaats wordt er wel degelijk gemaakt. En een kopie van marktzoeker is het ook niet, er zijn toch ook meerdere zoekmachines? De een wat beter dan de ander… En natuurlijk staan de advertenties van MarktPlaza bovenaan, wat is daar mis mee? Wij bieden gewoon wat extra's. Ik zoek zelf wel eens een advertentie, en dan mis ik gewoon een afbeelding erbij als ik op de reeds bestaande sites zoek.

Hossie

Commentaar leveren is wel heel makkelijk hoor, sorry dat ik het zeg. Verder zou ik nog graag ff willen melden dat van de reactie van Kim De Late over dat Kappert heeft geprobeerd de persoonsgegevens te verkopen niet kloppen. Ik kan dit uit zeer betrouwbare bronnen mededelen. Maar idd er staat reclame op en hoe dat met netdirect wordt geregeld weet ik ook niet. Verder vind ik het voor de gebruiker toch een goede aanvulling.

Rudy Kappert

@Kim Graag wil ik weten waar u dit vandaan hebt. Wij hebben nooit een poging gedaan om persoongegevens te verkopen. Dit staat zelfs in de voorwaarden. Tevens hebt u een niet bestaand e-mail adres. Dus vraag ik mij af, of dit wel een passende reactie is. Thumbnails worden er wel degelijk gemaakt, zoals vermeld staan in het bericht, heeft MarktPlaats standaard géén thumbnails. Die maken wij dus, en dat is dataverkeer. MarktPlaza staat inderdaad bovenaan. Als u MarktPlaza was, dan deed u dat ook? Binnenkort is het mogelijk om alle zoekresultaten samen te voegen tot 1 lijst, dus dan is er al geen sprake meer van een eerste positie. @Gijs:Dat AdvertentieZoeker een kopie is van MarktZoeker, is ook een uitspraak van niks. Je hebt 2dehands, marktplaats, marktplaza, kapaza, dat is toch ook bijna hetzelfde? Zijn dat ook kopieën? De één werkt zo, en de ander net anders.

Kay

Waar maken we ons druk over? De heer Kappert wil gewoon snel wat geld verdienen. Hij maakt met allerlei veiling sites afspraken over betaling ("er zijn afspraken gemaakt met netdirect en speurders"), zegt vervolgens dat "iedereen wel gratis reclame wilt" en zorgt ervoor dat de resultaten van marktplaats nog geen enkele keer hebben gewerkt (Continu: "De volgende fout is ontstaan : Operation timed out with 0 out of -1 bytes received"). Dus zijn de kosten van dat "marktplaats dataverkeer" waar hij over praat nul komma nul en maakt hij een leuke winst. Iedereen mag dat toch? Hij is echt niet de eerste. Ik denk niet dat hij z'n bezoekersgegevens verkoopt, alhoewel de combinatie tussen iemand die geld wil verdienen en het niet zo nauw neemt met de waarheid wel risicovol is.

Rudy

@Kay MarktPlaats had gisterenavond problemen met zijn zoek pagina (niet bereikbaar). Dat heeft misschien een uurtje geduurd. Dan kunnen wij ook geen zoekresultaten afnemen. Momenteel kan er dus al weer gezocht worden op MarktPlaats.nl. Dus het verhaal dat MarktPlaats helemaal niet heeft gedaan, slaat ook weer nergens op. Wij zijn ook niet gaan samenwerken met speurders, zoals 2dehands en qoop. Dus het doorgeven van gegevens wordt bij ons echt niet gedaan.  Netdirect is géén veilingsite. Het is tevens niet verplicht gebruik te maken van de advertentiezoeker. En natuurlijk, wie wil er niet geld verdienen? U bent niet verplicht gebruik te maken van advertentiezoeker.nl

Kay

@Rudy: misschien eerst je eigen site testen voordat je reageert. Markplaats heeft niet gewerkt, en werkt op dit moment ook niet op jouw site. Dat "uurtje geduurd" is de zoveelste onzin. Zojuist opnieuw gecontroleerd. Nog steeds dezelfde foutmelding. Verder geef je geen antwoord op de vraag waarom je zegt dat "iedereen wel gratis reclame wil" als je willens en wetens voor bezoekers geld krijgt en dat ook de enige intentie is. Niet echt betrouwbaar allemaal, op z'n zachtst gezegd.

Rudy

@Kay: De site wordt regelmatig gecheckt. Hier (en op andere plekken) werkt MarktPlaats echter wel, dat is het vreemde, er zijn nu al 24.000 thumbails gemaakt. Dus lijkt mij dat MarktPlaats het wel doet, maar goed misschien een foutje, ik zal het uitzoeken. Ik krijg niet voor elke site betaald, de zin "iedereen wil wel gratis reclame" ging over MarktPlaats, die niet had gereageerd. Ik ga nog meer sites toevoegen, waar ik niet voor betaald krijg. Maar als jij er geld voor kan krijgen, dan zou jij daar toch ook gebruik van maken? Marktzoeker krijgt ook betaald voor ebay en ricardo. Wat is nou het probleem? De resultaten zijn er niet anders om.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond