Deel dit artikel
-

Adyen bevestigt plannen voor beursgang

De Nederlandse betaalverwerker Adyen overweegt toch een beursnotering in 2018. Dat meldt Bloomberg.

Volgens het Amerikaanse persbureau zouden gesprekken met adviseurs in volle gang zijn. Mede-oprichter Pieter van der Does bevestigt de plannen, hoewel hij eerder dit jaar nog verkondigde dat hij een beursgang geen optie vond. Tegen het FD zei hij: ‘Ik denk niet dat het logisch is om nu en beursgang te doen. We groeien heel hard. We zetten nieuwe producten in de markt en het is wel prettig dat je niet precies voor analisten moet gaan voorspellen wat het gaat doen. Nu kan ik het aan een kleine groep investeerders uitleggen en dat zorgt voor weinig afleiding.’

Adyen-oprichters Pieter van der Does en Arnout Schuijff verkochten hun betaalaanbieder Bibit in 2004 voor 100 miljoen euro aan Royal Bank of Scotland. Daarna werd betaaldienst Adyen (Surinaams voor ‘nieuw beging’) opgericht. Adyen verwerkt zo’n 90 miljard dollar per jaar aan betalingen en heeft 4500 bedrijven als klant.

Belangrijkste investeerder is Iconiq, met kapitaal van Facebook-topman Mark Zuckerberg en Twitter-oprichter Jack Dorsey.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond