Deel dit artikel
-

Adyen sluit samenwerking Bancontact/Mister Cash

Adyen sluit een samenwerking met Bancontact/Mister Cash en kan zijn betaaldiensten in fysieke en digitale winkels gaan aanbieden. Zij krijgen op hun beurt een kassa die makkelijk is in te zetten op de nationale en internationale markt.

Julien Marlier, country manager van Adyen België, omschrijft de zuidelijke markt als complex en nauwelijks rendabel. Bovendien wordt er veel met oude technologieën gewerkt. Dat zet webwinkels verder op een achterstand, zeker wanneer het om lokale webshops gaat die van uit België opereren.

“Onze komst naar België voorziet in een werkelijke behoefte. Ons betaalplatform is het eerste dat voor alle kanalen geschikt is en verkopers helpt met een eenvoudige, rechtstreekse en flexibele oplossing voor POS, mobiele betalingen en e-commerce.”

Behalve kassa’s op internet levert het Amsterdamse bedrijf ook kassasystemen die in fysieke winkels kunnen worden gebruikt. Transacties worden direct via internet doorgestuurd voor verwerking.

Bancontact/Mister Cash is in België in concept vergelijkbaar met wat in Nederland iDEAL is. Het was in 2014 goed voor 20,85 miljoen e- & m-transacties.

Mobiele betalingen zijn in België goed voor twintig procent van alle online betalingen. Dit is tien procent onder het wereldgemiddelde van dertig procent en blijft ver achter bij het Verenigd Koninkrijk (46,9%) en Nederland (32%).

Foto: fitri agung (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond