Deel dit artikel
-

Afname e-commerce omzet in Amerika

Even leek het erop dat e-commerce omzetten dit jaar de goede kant op zouden gaan, ondanks de economische tegenwind. In april werd in de Verenigde Staten nog 4,3 miljard dollar in e-commerce omgezet, dat was een miljard dollar meer dan dezelfde maand vorig jaar. In de laatste twee maanden zijn de omzetten echter aanzienlijk gedaald.

De cijfers komen uit de zogenoemde Online Retail Index van onderzoeksbureau Forrester . Jaar-tot-jaar vergelijkingen moeten echter met enige reserve bekeken worden, omdat, zoals Forrester zelf meldt, de methodologie van de index vanaf april 2000 is veranderd.

Vooral het cijfer van juni viel tegen. De 3,2 miljard dollar e-commerce omzet was twintig procent lager dan die in juni vorig jaar. De beste maand ooit was november vorig jaar, toen online verkopen in Amerika 6,4 miljard dollar bedroegen.

Het aantal mensen dat online aankopen deed daalde van 14,8 miljoen in mei tot 13,1 miljoen in juni. Vorig jaar liet juni juist een sterke groei in online shopping zien. Hierbij moet in aanmerking worden genomen dat steeds meer mensen online etalages bekijken, waarna ze offline hun aankopen doen.

De sterkste daler was online autoverhuur. Deze daalde in twee maanden tijd met 51 procent tot 121 miljoen dollar. Ook de onbetwiste nummer 1, vliegtickets, moest incasseren. De online omzet in vliegtickets daalde in de laatste twee maanden met 28 procent tot 566 miljoen dollar. Ook de online verkopen van hotelreserveringen (-39 procent) en computer hardware (-37 procent werden getroffen. Consumentenelektronica was de enige productgroep in de top tien die in de afgelopen twee maanden de online omzet zag groeien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond