Deel dit artikel
-

AH.nl bezorgt niet meer in de keuken

Albert Heijn bezorgt de online bestellingen in Noord-Brabant niet meer bij klanten tot in de keuken vanwege het coronavirus.

Met een korte mededeling op zijn website maakt Albert Heijn bekend dat het maatregelen treft voor de veiligheid van zijn werknemers. Bezorgers die in Brabant rijden hoeven niet meer de huizen van klanten in om kratten en tassen af te leveren. Ze gaan tot aan de voordeur.

Noord-Brabant is in Nederland vooralsnog de provincie met de meeste COVID-19-infecties. De landkaart op de site van het RIVM laat echter ook zien dat Midden Nederland op daar kort op volgt. Het noorden en zuidwesten kennen op dit moment amper tot geen besmettingen.

Het ligt voor de hand dat AH de nieuwe bezorginstructie ook in andere gebieden gaat invoeren naarmate het aantal virusbestemmingen elders in het land oploopt. De mondiale verspreiding kan volgens een topexpert in China nog zeker tot juni oplopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

tim

tim5364247906543675672 @ gmail.com

Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019. De supermarkt dankte zijn nominatie aan de verpakking van de AH kip, waarop “meer ruimte” staat. Terwijl Albert Heijn met 16 kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte geeft – zonder daglicht. “Dit is een duidelijk signaal aan Albert Heijn dat zijn klanten geen mooie PR-praatjes slikken”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

18 september 2019
Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing al elf jaar. Dit jaar brachten 19.000 mensen hun stem uit, waarvan er 7.000 voor Albert Heijn waren. De prijs is bedoeld voor bedrijven die consumenten om de tuin leiden met leugenachtige claims over dierenwelzijn. Daardoor krijgen echt diervriendelijkere producten geen kans. “Het wordt tijd dat bedrijven die zich schuldig maken aan mooie praatjes eindelijk écht stappen gaan zetten voor dierenwelzijn. En niet het leed achter hun producten verbloemen met gelikte PR-taal,” zegt Hilhorst.

AH kip
Toen alle supermarkten in 2016 stopten met plofkip, hebben zij allemaal hun eigen ‘kip-concepten’ opgesteld. Albert Heijn zette vergeleken met haar concurrenten de kleinste stappen. De AH kip krijgt een A4-tje ruimte per kip, zonder daglicht. Zelfs Aldi geeft de kippen meer ruimte. De kippen hebben te lijden onder deze hoge dichtheid. De natte uitwerpselen kunnen dan namelijk niet drogen. Waardoor de natte ammoniakrijke uitwerpselen bijten in de poten van de kippen en zo voetzweren kunnen veroorzaken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond