Deel dit artikel
-

E-commerce Ahold Delhaize 23 procent gegroeid

E-commerce is verder gegroeid bij Ahold Delhaize. Van 655 miljoen euro vorig jaar naar 790 miljoen in het tweede kwartaal. Veruit de meeste omzet, 445 miljoen, werd gegenereerd in Nederland op een omzet van 3,3 miljard. Dat is een toename van 23 procent.

In België stelt e-commerce nog altijd niks voor: 12 miljoen op een omzet van 1,2 miljard euro. In de VS is de online omzet altijd nog 182 miljoen op een omzet van 9,2 miljard.

De meeste e-commerce omzet in Nederland kwam vanzelfsprekend van dochter bol.com. Ongeveer de helft van de niet nader gespecificeerde omzet van het bedrijf komt van partners. Een van de grotere Pets Place krijgt een speciale vermelding in de toelichting op de cijfers.

Het volledige concern boekte een omzet van 15 miljard euro, iets lager dan vorig jaar, maar iets hoger op basis van gelijke wisselkoersen. De winst steeg 15 procent naar 410 miljoen.

Dinsdag verscheen een vernietigend rapport over het bedrijf van beurshuis Berenberg. De Belgisch-Nederlandse supermarktgroep zou online achterlopen op zijn concurrenten. Op de Amerikaanse markt is Ahold Delhaize nauwelijks een bedreiging voor Amazon en Walmart. Er zal veel meer geinvesteerd moeten worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond