Deel dit artikel
-

Albert Heijn test ‘slim deurslot’

Online bestellingen van Albert Heijn thuis ontvangen zonder dat er iemand thuis is. Dat is wat AH Labs gaat testen met de slimme deursloten van Nuki.

Deze week vindt op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize de kick-off plaats van deze proef, die mede wordt gesponsord door Coca-Cola.

Een selecte testgroep ontvangt een Nuki-deurslot. Ze kunnen vervolgens aangeven welke bewoners en gasten het huis in mogen. Dat AH-bezorger is een van hen. De klant kan nu bezorgmomenten gaan opgeven waarop hij niet thuis is, maar wel ontvangstbereid. Dat kan een druk op AH’s logistieke apparaat verlichten.

Over de omvang en de duur van de proef is niets bekend.

Of en in welke vorm dit concept ooit nationaal wordt opgeschaald valt niet te zeggen. AH Lab doet wel vaker proeven om nieuwe technieken an sich te testen.

De deursloten van Nuki kunnen overweg met Amazon Alexa. Het ziet ernaar uit dat Google Assistant en Home in Nederland eerder een actieve gebruikersgroep verwerven dan de spraakassistent van Amazon. Ook zonder de spraakcomponent kan AH het deurslot testen, omdat de digitale sleutel van de huiseigenaar via een mobiele app wordt beheerd.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Eduard

Erwin Boogert

Dank Eduard!

Jack

Handig Google toegang geven tot je deurslot.. voor mij.. .NO way!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond