Deel dit artikel
-

Air France biedt wifi aan boord op korte afstanden

Air France heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Orange Business Services en Global Eagle voor inflight internet. Aanvankelijk worden 113 vliegtuigen van het type Airbus A320 voorzien van wifi-technologie. Air France zet deze toestellen in op korte en middellange vluchten in Europa, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. 

Met het contract verbetert de digitale reiservaring van klanten van Air France aanzienlijk. De netwerkdiensten zijn gebaseerd op de nieuwste generatie van IT-hardware voor vliegtuigen van Global Eagle. Denk aan het Jupiter HT-modem die 500 Mbps aan dataverkeer mogelijk maakt per vliegtuig en de nieuwe, efficiëntere KU-band-antenne. Orange Business Services levert de connectiviteit in de vorm van het netwerk op de grond en via satellieten. Ook draagt Orange bij met projectmanagement, cybersecurity en lokale ondersteuning.

Door de samenwerking is Air France de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa die gebruik maakt van het KU-High-Throughput satellietnetwerk. Passagiers aan boord van de vliegtuigen zullen dit volgens Orange Business Services merken door een snellere internetverbinding dan zij tijdens vluchten tot dusver gewend zijn.

KLM is geen onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst. Daar is alleen wifi beschikbaar op de lange afstanden aan boord van de Boeing 787 Dreamliners en van één Boeing 777-300.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond