Deel dit artikel
-

Airbnb moet eerlijk en helder communiceren van de EU

De Europese Commissie roept Airbnb op om de voorwaarden aan te passen aan de Europese consumentenregels en transparant te zijn over de getoonde prijzen.

Volgens EU-commissaris Jourovà, die verantwoordelijk is voor Justitie, Consumenten en Gendergelijkheid betekent de populariteit van Airbnb niet dat zij een loopje kunnen nemen met de regels. :Consumenten moeten gemakkelijk kunnen zien wat en hoeveel ze moeten betalen voor de dienstverlening. Verder moeten de regels eerlijk zijn wanneer de eigenaar besluit een boeking te annuleren. Ik verwacht dat Airbnb hier snel opvolging aan zal geven.”

Airbnb krijgt tot eind augustus de tijd om aan te passen hoe prijsinformatie wordt getoond vanaf de eerste zoekopdracht op de site. De consument moet de totale prijs te zien krijgen, inclusief verplichte toeslagen zoals schoonmaakkosten. als het niet mogelijk is om de prijs van te voren te berekenen, moet dit direct duidelijk zijn voor de consument. Verder dient Airbnb te laten zien of het aanbod afkomstig is van een privépersoon of een professionele organisatie, omdat daarvoor verschillende consumentenbeschermingsregels gelden.

Verder moeten de algemene voorwaarden van Airbnb in lijn worden gebracht met de Europese consumentenwetgeving. Er mag geen sprake zijn van een onbalans in rechten en plichten ten nadele van de consument. Dit betekent onder andere dat Airbnb consumenten niet kan verbieden om een host aan te klagen als er persoonlijke schade is geleden tijdens het verblijf. Ook mag Airbnb niet de als enige beslissen over het verwijderen van content van de website.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond