Deel dit artikel
-

AKO begint eigen tijdschriftenwinkel op iPad

AKO gaat via een iPad-applicatie verschillende tijdschriften in digitale vorm verkopen. Het gaat om 20 tijdschriften van Audax, waaronder Vriendin, Weekend en HP/De Tijd. Ook titels van andere uitgevers moeten op termijn in de applicatie te koop zijn.

De tijdschriften worden niet speciaal opnieuw vormgegeven voor de iPad. In eerste instantie gaat het om digitale versies van een printuitgaven. "Later in het stadium willen we meer interactie toevoegen", aldus Dennis Mikkelsen, Manager Audax Digital en verantwoordelijk voor de e-commerce activiteiten van AKO.nl. "net als de meeste uitgevers willen we ervaring opdoen en mogelijkheden verkennen. Alle partijen, zelfs Wired, experimenteren nog volop hoe ze de content het beste op de iPad kunnen tonen."

AKO is onderdeel van Audax Digital, dat als businessunit onderdeel is van de in Amsterdam gevestigde uitgever Audax Publishing, dat weer onder de vlag van het in Gilze gevestigde bedrijf Audax valt.

Overige uitgevers

De applicatie van AKO moet in augustus gelanceerd worden en geeft de gebruiker de kans de titels van Audax in digitale vorm te kopen en lezen. Met andere uitgevers worden nog gesprekken gevoerd. Namen worden nog niet genoemd. Mikkelsen: "We denken dat we met deze AKO-applicatie een mooie propositie hebben. Uitgevers kunnen hun printcontent via onze applicatie beschikbaar stellen."

Hiervoor geldt eenzelfde soort verdeelsleutel als Apple heeft met ontwikkelaars van betaalde applicaties. Een deel van de opbrengst gaat naar Audax en een ander deel gaat naar de uitgever van de bewuste content. "Over de exacte percentages kunnen we nog niks zeggen. Uiteindelijk is het net als bij een winkel van AKO, een percentage van de marge is voor de uitgever en een ander percentage voor AKO", verklaart Mikkelsen.

In app purchase

De gratis applicatie laat gebruikers binnen de applicatie betalen voor content. In principe wordt gefocust op abonnementmodellen. "We denken nog na over de verkoop van losse nummers. Dat gaat toch om kleine bedragen. Als je daar andere kosten vanaf haalt, dan houdt je nog kleinere bedragen over." Aan de andere kant ziet Mikkelsen ook dat het interessant kan zijn wanneer specials in de losse verkoop worden aangeboden. "Ook die van afgelopen jaar."

De AKO-winkel als applicatie voor de iPad is vooral bedoeld omdat Audax wil experimenteren met de nieuwe tablet. "Het is interessant om er vroeg bij te zijn. Aan de ene kant natuurlijk omdat je mogelijk een naam opbouwt op de iPad. Maar iedereen is aan het experimenteren. Niemand weet precies wat ze kunnen verwachten. Wij hopen hiervan te leren en willen kijken hoe de consument de tablet gaat gebruiken", legt Mikkelsen uit.

Bron foto: pedrosimoes7 (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan van Koer

Heb de app gezien van AKO, op zich niks mis mee. Alleen vind ik het een beetje onoverzichtelijk. Hoop dat er meerdere tijdschriften gaan komen, want ik vind het heerlijk om tijdschriften te lezen op de iPad. Alle abonnementen opgezegd van de krant want die lees ik daar nu ook op. Heb meerdere sites bekeken en de app van http://www.magzine.nu ziet er super uit. Alle tijdschriften kan je opslaan en heel overzichtelijk allemaal. In ieder geval een goede ontwikkeling voor de tijdschriften! Ik wacht op andere tijdschriften die ook over gaan op de iPad!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond