Deel dit artikel
-

Al 79 belangstellenden voor online kansspelvergunning

79 partijen hebben tot nu toe aangegeven interesse te hebben in een online kansspelvergunning voor Nederland. De Kansspelautoriteit (Ksa) startte op 5 juni, tijdens het congres Gaming in Holland, de zogeheten belangstellingsregistratie.

Marktpartijen hebben tot vrijdag de tijd om kenbaar te maken dat ze potentieel geïnteresseerd zijn in een vergunning. Dit kunnen ze doen door het formulier ‘Ik wil Koa-vergunninghouder worden’ in te vullen.

De Ksa is momenteel bezig het vergunningenproces in te richten in het kader van de Wet Kansspelen op afstand. In februari nam de Eerste Kamer deze wet aan. De wet maakt online kansspelen onder strikte voorwaarden legaal. Het ministerie van Justitie en Veiligheid werkt de wet op dit moment verder uit.

De belangstellingsregistratie is geen officiële registratie. Pas als de wet formeel van kracht wordt, kan de Ksa vergunningsaanvragen in behandeling nemen. De verwachting is dat de wet 1 juli 2020 van kracht wordt en de markt voor online gokken op 1 januari 2021 open gaat.

De toezichthouder wil echter weten hoeveel vergunningsaanvragen zij straks kan verwachten. René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa, legt uit: ‘Iedereen is straks gebaat bij een vlot proces. Als wij weten hoeveel aanvragen wij kunnen verwachten, kunnen wij de organisatie daarop inrichten. Dat is in ons belang, maar ook in dat van de aanvragers.’

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond