Deel dit artikel
-

Ali B in Habbo Hotel

Rapartiest Ali B brengt een bezoek aan het Habbo Hotel, een onder tieners zeer populaire virtuele community. Komende woensdag chat hij een uur lang met Habbo's, bezoekers van het virtuele hotel. Hij doet dat in The Box Studio, een door muziekzender The BOX gesponsorde ruimte in het hotel. In totaal heeft het Habbo Hotel zo'n 30 openbare ruimtes.

Maandelijks bezoeken ongeveer 750.000 unieke bezoekers het Nederlandse Habbo hotel, één op de drie Nederlandse tieners. Zij betreden het hotel met een eigen karakter – een Habbo. Ook Ali B bezoekt het hotel komende woensdag als Habbo.

Er is een speciale Ali B Habbo ontworpen. “Het is wel de échte Ali B die vragen gaat beantwoorden van de Habbo’s,” zegt Marcel Pordon van Habbo Hotel Nederland. In een openbare ruimte van het Habbo Hotel kunnen normaalgesproken zo’n 80 Habbo’s tegelijkertijd aanwezig zijn. Ter gelegenheid van het bezoek van Ali B kunnen nog eens duizend Habbo’s via een Habbo Screen het bezoek volgen, vertelt Pordon.

Op dit moment zijn er in het Habbo Hotel vier gesponsorde ruimtes,  van muziekzender The Box (onderdeel van MTV Nederland), de Hitkrant (Telegraaf Tijdschriften Groep/TTG), CosmoGIRL! (TTG) en het Belgische blad Joepie. De gesponsorde ruimtes vormen onderdeel van mediapartnerships, vertelt Pordon. Zo besteedt televisiezender The Box aandacht aan het Habbo Hotel, en heeft het Habbo Hotel op zijn beurt een ruimte ingericht voor The BOX. De ruimte van The Box bestaat sinds september.

De openbare ruimtes van De Hitkrant en Cosmo Girl bestaan al vanaf het moment dat het Habbo Hotel in Nederland werd gelanceerd. Beide bladen zijn onderdeel van de TTG, het bedrijf dat Habbo Hotel in 2004 in Nederland samen met Habbo-moederbedrijf Sulake in Nederland introduceerde.

Ali B is de meest populaire artiest onder Habbo’s, zegt Pordon. “We hebben daar onderzoek naar gedaan onder Habbo’s.” Ali B is op woensdag 11 oktober een uur lang aanwezig. Habbo’s kunnen een eigen rap insturen. Uit de beste inzendingen worden drie Habbo’s geselecteerd die tijdens het bezoek een gegarandeerde toegang hebben tot The BOX Studio.

Wereldwijd zet moederbedrijf Sulake met Habbo dertig miljoen euro per jaar om, waarvan 10 procent afkomstig is uit Nederland. Habbo Hotel bestaat inmiddels in 19 landen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Victor

Leuk !

Mitch

leuk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond