Deel dit artikel
-

Alibaba belooft aanpak namaakartikelen

Alibaba topman Jack Ma heeft toegezegd dat dat zijn bedrijf beter zijn best zal toen om de verkoop van namaakartikelen tegen te gaan na scherpe kritiek van de Chinese autoriteit voor industrie en commercie (SAIC).

Afgelopen vrijdag heeft Alibaba bestuursvoorzitter Zhang Mao gesproken met regeringsfunctionarissen en beloofd om piraterij nog beter te bestrijden.

Het bedrijf lag afgelopen week op ramkoers met de Chinese autoriteit voor industrie en commercie (SAIC). Die beweerde dat slechts 40 procent van de producten die op marktplaats Taobao werden aangeboden ‘echt’ waren. De overige 60 procent zou namaak zijn. Medewerkers van Alibaba zouden zijn omgekocht zodat niet werd ingegrepen. Rivaal JD.com zou het veel beter doen. Oprichter Jack Ma reageerde afgelopen week furieus op de beschuldigingen.

Het rapport had overigens geen directe consequenties voor het bedrijf, maar de kritiek heeft wel geholpen. Topman Ma gaat het huidige team dat piraterij bestrijdt versterken. Het neemt niet weg dat Alibaba nog steeds kritiek heeft op de scherpe toon van het rapport. Het zou kort voor de beursgang al schoon schip hebben gemaakt met veel counterfeitproducten die worden aangeboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond