Deel dit artikel
-

Alibaba investeert in Alipay voor beursgang

Alibaba neemt een belang van 33 procent in Ant Financial in ruil voor intellectueel eigendom. Ant Financial is het moederbedrijf van betaalverwerker Alipay, dat in 2011 juist werd losgekoppeld van het e-commerceplatform. Inmiddels zijn er plannen om de dochter naar de beurs te brengen.

Ant Financial, voorheen Zhejiang Ant Small & Micro Financial Services Group Co., is net als Alibaba gevestigd in Hangzhou, China. Op papier is het bedrijf volgens sommige analisten 74,5 miljard dollar waard.

Het nieuws werd bekendgemaakt samen met de kwartaalcijfers (PDF). In het vierde kwartaal is de omzet met de helft toegenomen naar 12,7 miljard dollar, met een nettowinst van 3,5 miljard. Alleen al de e-commerceactiviteiten groeiden 57 procent. Wel neemt de groei af vergeleken met vorig jaar. De internationale e-commerceactiviteiten groeien ook, naar 727 miljoen dollar.

Het aantal gebruikers voor de belangrijkste e-commerceplatforms Tmall en Taobao steeg met 27 miljoen naar 515 miljoen.

Alibaba opent intussen ook steeds meer fysieke supermarkten onder de noemer Hema (geen relatie met de Nederlandse keten) in onder meer Shanghai, Beijing, Ningbo en Suzhou en koopt andere winkelcentra en warenhuislocaties erbij.

De clouddiensten leveren met steeds meer opties steeds meer op en kwamen uit op 553 miljoen dollar, een groei van 104 procent. Inkomsten uit digitale media waren goed voor 832 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond