Deel dit artikel
-

Alibaba in zee met Rusland voor e-commerce, logistiek

Onderhandelingen tussen Alibaba Group en Russische investeerders zijn in een vergevorderd stadium om de fundamenten te liggen voor een e-commercesysteem waar miljarden euro’s aan handel over gaan.

Het gaat om gesprekken tussen Alibaba aan de ene kant en Mail.ru en het staatsfonds Russian Direct Investment Fund. De betrokkenheid van de laatste partij wijst erop dat de deal de zegen en support van de overheid heeft.

De Financial Times weet van directe bronnen dat afronding van de onderhandelingen nabij is.

Waar exacte in zal worden geïnvesteerd, voor hoeveel en via welke constructies is nog niet bekend. Het doel daarvan zal echter zijn om de respectievelijke digitale economieën een impuls te geven.

Russische internetbedrijven werken vrijwel uitsluitend op hun thuismarkt. Alibaba heeft met AliExpress en Tmall twee handelsplatformen waar Russen zowel lokaal als internationaal, richting het oosten, hun afzetmarkten aanzienlijk kunnen vergroten. Zo’n exercitie sluit ook naadloos aan op China’s bouwen van de nieuwe zijderoute, het Belt and Road Initiative [?]. Dat omvat onder meer een treinverbinding van China via Rusland naar Duisburg.

Foto: Martin Carthrae (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond