Deel dit artikel
-

Alle nieuwe Google-producten op een rij [video]

Tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O toonde het technologiebedrijf afgelopen twee dagen verscheidene nieuwe producten en diensten. Emerce zet ze op een rij.

Op 27 en 28 mei 2009 vond in San Francisco Googles jaarlijkse technische conferentie I/O op plaats. Hieronder de video-opnames van de belangrijkste aankondigingen en toespraken:

Wave

Een communicatiedienst die met weinig andere sites te vergelijken is. Wave is een geavanceerde combinatie van e-mail, chat en samenwerken aan documenten.

Een lange, rijk geïllustreerde introductie (1 uur 20)

Een interview met de makers (9“31):

Web elements

Embed Google-diensten als calendar, discussies, custom search, maps, news en documents

HTML 5

Op Microsofts Internet Explorer na ondersteunen alle grote browsermakers inmiddels al HTML versie 5. Google laat tijdens I/O zien wat nieuwe elementen in de opmaaktaal van het web mogelijk maken:

Diversen

  • Google en Salesforce.com koppelen clouds (Emerce)
  • Andy Rubin, geestelijk vader van mobiel besturingssysteem Android, denkt dat er dit jaar 18 à 20 nieuwe Android-toestellen op de markt komen
  • In augustus begint de tweede Android Developer Challenge, een programmeerwedstrijd om de beste Android-applicatie te maken. Hoofdprijs: 250.000 dollar
  • Android versie 2.0 (codenaam Donut) bevat univeral search, doorzoekt niet enkel het web maar ook de inhoud van de mobiele telefoon (afbeeldingen)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond