Deel dit artikel
-

Amac opent grootste winkel bij Utrecht: ‘Zelfs voor Apple is deze locatie bijzonder’

Apple reseller Amac opent zaterdag zijn grootste winkel in The Wall, het koop- en belevingscentrum langs de snelweg A2 bij Utrecht. Er is flink over onderhandeld met Apple, zegt CEO van Amac Ed Bindels. “Apple is graag aanwezig in de winkelstraat, daar wijken we met deze locatie van af. Zelfs voor Apple is dit een uitzonderlijke plek.”

Het 47e filiaal van de Apple Premium Reseller aan de kop van The Wall wordt een van de grootste door Apple gecertificeerde winkels ter wereld. Misschien wel de grootste, vermoedt Bindels.

Over de aankleding had Amac niet veel te zeggen. Ook al is Amac onafhankelijk, Apple ontwierp het complete interieur in thuisbasis Cupertino. Inclusief het nieuwste lichtplan en meubels die alleen nog maar te zien waren in de filialen in Hilversum en Rotterdam.

De blikvanger is de grote 360 graden servicebalie waar klanten optimaal kunnen worden geholpen met al hun vragen. En de 50 man sterke reparatiedienst van Amac gaat zich er ook vestigen. Daarover wil Bindels nog niet veel kwijt, “behalve dat we het anders gaan doen”.

Na de opening van het reparatiecentrum zullen nog twee fases volgen voordat het complete oppervlak van 6200 vierkante meter in gebruik is genomen. In The Wall vestigt Amac begin volgend jaar onder meer Trainingsruimtes 2.0. Bindels: “In deze experience rooms bieden we een complete beleving, niet alleen voor particuliere klanten, maar ook voor zakelijke klanten en voor scholen.”

Sinds 2016 is Bindels namens Amac in gesprek over deze locatie die in de komende jaren volgens hem alleen maar aantrekkelijker wordt. Het koop- en belevingscentrum in de Leidsche Rijn oogt niet erg levendig, maar Bindels verwacht op termijn meer aanloop. “Deze regio groeit sowieso naar 100.000 inwoners.”

Nu al wonen 11 miljoen Nederlanders op één uur rijden van de winkel, ideaal voor het uit laten voeren van reparaties. “We zijn ooit begonnen in het centrum van Utrecht, maar daar betaal je 6 euro per uur aan parkeergeld. Hier parkeer je gratis.”

Amac zal uiteindelijk al zijn kantoren onder het dak van The Wall samenbrengen. Vooralsnog houdt de Apple Premium Reseller kantoor op drie verschillende locaties in Utrecht.

De opening van Amac The Wall lijkt in elk geval te suggereren dat Apple zelf geen plannen meer heeft voor een eigen vestiging in Utrecht. Bindels: “Wat ik begrepen heb is dat plannen voor Apple winkels in kleinere steden wereldwijd zijn opgeschort.” Geruchten dat Apple het oude pand van C&A zou hebben willen betrekken kloppen in elk geval niet, zegt Bindels. “De verwarring is ontstaan toen Amac bij het vastgoedbedrijf ging informeren.”

Ook Amac kan tegenwoordig niet zonder onlineverkoop. “Het is onze snelst groeiende winkel, zeg ik altijd, maar het merendeel van onze omzet halen we toch uit onze fysieke vestigingen,” aldus Bindels. “Dat is ook niet zo vreemd. Als je eens in de zoveel jaar een iMac koopt, wil je hem toch even aangeraakt hebben. Veel consumenten geven er trouwens de voorkeur aan om hun bestellingen in de winkel op te halen.”

Dat het zover gekomen is had Bindels ook niet verwacht toen hij in 2005 een winkeltje ‘met alleen Macs’ in Utrecht opende. Bindels had toen niet de ambitie om zelfs maar een tweede winkel te beginnen. Die tijden zijn veranderd. Na de overname van iCentre in maart 2017 werd Amac in een klap de grootste Apple Premium Reseller van Nederland. En nu dus met de grootste onafhankelijke winkel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond