Deel dit artikel
-

Amazon, Bellingcat en Dutch GP naar Emerce eDay

Amazon CTO Werner Vogels spreekt voor het eerst sinds 2006 op eDay, op 10 oktober in Amsterdam Noord. De Nederlander werkt al vele jaren voor de retailer in Seattle, en is een van de drijvende krachten achter Amazon Cloud Services. Vogels wordt geïnterviewd door moderator Jim Stolze.

Chris Wiggings van de New York Times legt uit hoe zijn organisatie datawetenschap toepast. Het is vermoedelijk de enige krant die machine learning inzet op de redactie.

Still going strong: het videokanaal YouTube. Hoe staat het met de ontwikkeling van video op het web? Marijn Poeschmann, country manager Benelux, geeft een overzicht.

China blijft de aandacht trekken, het land van grote internetbedrijven als Baidu, Alibaba en Tencent. Veertig jaar geleden kende China geen markteconomie, laat staan merken. Viveca Chan (WE) vertelt onder meer over Luckin Coffee, een nieuw merk dat 12 miljoen consumenten bereikt.

Er zijn ook minder voor de hand liggende sprekers op eDay 2019. Neem autocoureur Jan Lammers, die in 1979 debuteerde als Europees Formule 3 kampioen op 22-jarige leeftijd. Tegenwoordig is hij de belangrijkste man achter de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort. Hij verzorgt een presentatie samen met Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com. De onderneming uit Breda is de enige mobiele technologiepartij die zijn naam aan het Formule 1-festijn in de Nederlandse duinen verbindt.

Coen Janssen van Hiber vertelt ons alles over nanosatellieten. De ruimtevaartstartup komt voort uit de verkoop van schoonheidssalon Treatwell voor 34 miljoen euro. De satellieten, waarvan er enkele zijn gelanceerd, zijn bedoeld als doorgeefluik voor het Internet of Things.

Een even opvallende verschijning op eDay is Henk van Ess, een van de onderzoekers van burgerbeweging Bellingcat. Van Ess wist onder meer het huis van de voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe – gezocht door justitie sinds 2011 – op te sporen. Van Ess was in het verleden vooral bekend als zoekspecialist.

Ook niet te versmaden: een optreden van The Smartphone Orchestra.

Het complete sprekersoverzicht vind je hier. Meer sprekers worden de komende weken aangekondigd.

Emerce eDay vind 10 oktober plaats in de Kromhouthal in Amsterdam Noord en is onderdeel van Amsterdam eWeek. Leden van Emerce betalen 350 euro, early birds kunnen tot 31 augustus een ticket van 375 bestellen.

Foto Peter Boer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond