Deel dit artikel
-

Amazon doet fulfillment voor Europese webwinkels

Webwinkels kunnen opslag, verpakking en verzending gaan uitbesteden naar Amazon.com. Het bedrijf breidt zijn werkgebied uit en gaat leveren naar Nederland en nog 8 Europese landen.

Deze noviteit van ‘s wereld grootste online warenhuis is vooral interessant voor webwinkeliers die internationaal werken. Ondernemers die hun artikelen uit het buitenland betrekken of internationaal willen handelen kunnen de fulfillment, inclusief betalingen, klantenservice en afhandeling van retourzendingen, uitbesteden naar Amazon.

Amazon maakt bekend dat deelnemers aan zijn Fulfillment-programma, veelal winkeliers, nu ook kunnen gaan leveren naar Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Ierland. Daarmee bereiken ze de grootste online landen in West-Europa.

De dienst is niet voor iedereen weggelegd aangezien het extra kosten met zich meebrengt. Enkel ondernemers die op grote schaal internationaal handelen ondervinden daadwerkelijk financieel profijt.

De ondernemers moeten namelijk eerst hun handelswaar naar Engeland verschepen. Daar slaat Amazon de artikelen op in zijn eigen loodsen (video). De artikelen worden vervolgens opgenomen in Amazons schappen. Winkeliers die deze activiteiten uitbesteden bij Amazon hoeven zich primair bezig te houden met hun assortiment en de marketing ervan.  

Met deze dienst wordt Amazon in Europa een concurrent van het Nederlandse bedrijf Docdata, dat ondermeer de fulfillment voor Bol.com doet. Docdata zag de omzet uit e-commerceactiviteiten over het eerste halfjaar van 2010 met 19 procent stijgen tot 26,3 miljoen euro (PDF). Amazon maakt geen specifieke cijfers bekend over de prestaties zijn fulfillment-dienst.

Deel dit bericht

1 Reactie

hans offringa

Volgens mij heeft het CB destijds een speciale 1-tjes lijn geopend voor Bol om fulfillment aan de consument te verzorgen. Overigens verzorgt de firma Hexspoor in Nederland deze service ook, zowel aan uitgevers als institutionele publishers en individuele auteurs

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond