Deel dit artikel
-

Amazon kondigt brede samenwerking spraaktechnologie aan

Amazon heeft met onder meer Microsoft, Sonos, Salesforce, Baidu, Tencent, Spotify, Verizon, Intel, Qualcomm en anderen afgesproken om op het gebied van spraaktechnologie samen te werken. Drie namen ontbreken: Apple, Google en Samsung.

In totaal heeft Amazon met dertig partners dergelijke afspraken gemaakt. Het idee is dat consumenten bijvoorbeeld op slimme luidsprekers of smartphones verschillende spraakhulpjes kunnen aanroepen door de juiste aanroepzin te gebruiken (‘Hey Google’).

Details over de samenwerking worden later vandaag bekend gemaakt op een congres in Seattle waar ook veel hardware wordt gedemonstreerd. Het aanbod varieert van magnetrons tot dashboards in auto’s en mogelijk een huisrobot die allemaal werken met Amazon Alexa. Naar verluidt lanceert Amazon vandaag ook de eerste oordopjes met ondersteuning voor Alexa.

Anders dan bijvoorbeeld Apple houdt Amazon zijn Alexa technologie niet voor zichzelf en de technologie zit al in veel apparaten van derden.

Google heeft laten weten dat het zich graag wil aansluiten bij het Voice Interoperability Initiative.

Deel dit bericht

2 Reacties

Daniel

De juiste “aanroepzin” voor de Amazon spraakassistent is natuurlijk Alexa en niet “Hey Google”, een vrij essentieel verschil in dit geval.

Jan Libbenga (Emerce)

‘Hey Google’ is in deze context slechts een voorbeeld van een aanroepzin.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond