Deel dit artikel
-

Amazon krijgt zijn tv-doos niet af

Retailer Amazon had dit seizoen een eigen tv-decoder willen lanceren, maar het apparaat is niet af. Vermoedelijk komt het product pas in het voorjaar op de markt.

Amazon heeft het apparaat zelf nog niet aangekondigd, maar het is geen geheim dat er aan gewerkt wordt. Begin deze maand waren er nog berichten dat Amazon de decoder met als naam Cinnamon wel op tijd zou uitrollen. Er werden diverse gesprekken gevoerd met software-ontwikkelaars en die moesten eventuele toepassingen half oktober inleveren.

Amazon zou volop gaan concurreren met Apple TV en Roku. Cinnamon zou naadloos aansluiten op de eigen webwinkel, zoals Apple TV is geïntegreerd met iTunes. Amazon heeft al enige tijd een videodienst onder de noemer Prime, die ook beschikbaar is op zijn Kindle Fire-tablets. En Amazon investeert, net als Netflix, in eigen programma’s.

Het tv-kastje wordt ontwikkeld door Amazons Lab126, waar ook een Amazon smartphone met vijf camera’s en een 3D-interface zou worden ontwikkeld. Details over de hardware ontbreken, behalve dat het apparaat op bestaande televisies moet worden aangesloten. Verder is bekend dat Andy Goodman (TiVo en Vudu) en Chris Coley (RePlayTV) erbij betrokken zijn.

De reden van de vertraging is niet duidelijk. Wel zou Amazon gesprekken hebben gevoerd met chipmaker Intel om zijn tv-project financieel te steunen. Onduidelijk is of daar iets is uitgekomen. Volgens de laatste berichten wordt het project overgeheveld naar telecombedrijf Verizon.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond