Deel dit artikel
-

Amazon verhoogt bedrag voor gratis bezorgen

Amazon heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de minimale prijs voor gratis bezorgen verhoogd van 25 naar 35 dollar. Klanten dienen dus minimaal 35 dollar te besteden, anders moeten ze verzendkosten betalen. Het besluit komt aan de vooravond van de cijfers over het derde kwartaal, die analisten niet al te best inschatten.

De veranderingen zijn goed nieuws voor beleggers, want de bezorgingskosten bij Amazon rijzen de pan uit. Nu kan Amazon, zeker met de feestdagen, op meer omzet rekenen. Ook al omdat de mogelijkheid bestaat om 79 dollar per jaar te betalen voor Amazons Prime dienst. Amazon bezorgt dan een heel jaar gratis, ongeacht de hoeveelheden. De verwachting is dat meer klanten dat zullen gaan doen.

Amazon maakt de laatste tijd weer verlies, zeven miljoen dollar in het tweede kwartaal, omdat het zwaar investeert in distributiecentra. Over heel 2012 werd ook al verlies geleden, en analisten houden opnieuw rekening met verlies over het derde kwartaal. De omzet voor heel 2013 komt waarschijnlijk uit op 75 miljard dollar. Toch staat het aandeel hoger dan ooit. Sinds 2010 is de koers met vijftig procent gestegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond