Deel dit artikel
-

Amazon lanceert biometrisch ID-systeem

Amazon heeft een nieuw biometrisch ID-systeem ontwikkeld dat werkt door de handpalmen van klanten in winkels te scannen. De technologie kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot kantoorgebouwen.

Amazon One beleefde zijn debuut dinsdag in twee Amazon Go gemakswinkels in de buurt van het hoofdkantoor van het bedrijf in Seattle. Klanten kunnen biometrische ID gebruiken als alternatief voor een QR-code in een app om binnen te komen en te betalen.

Het systeem wordt geleverd met tal van waarborgen om gebruikersgegevens te beschermen. Amazon gebruikt om te beginnen eigen algoritmen om een unieke palmhandtekening te creëren, waarbij meerdere aspecten van de handpalm van een persoon worden geanalyseerd. De handtekeningen worden versleuteld opgeslagen achter meerdere lagen van beveiliging in de cloud en dus niet in de scanapparaten zelf.

Bovendien kunnen consumenten die zich inschrijven voor het programma hun biometrische gegevens op elk gewenst moment uit de cloud laten verwijderen.

Amazon is al in gesprek met andere retailers over het gebruik van Amazon One, hoewel er ook andere bedrijven zijn, zoals Fujitsu en AEON Credit Service, die vergelijkbare systemen hebben voor betalingen in de detailhandel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond