Deel dit artikel
-

Amazon lanceert ‘huishulpje’ Echo in Frankrijk

Amazon brengt drie Alexa-apparaten in Frankrijk op de markt met lokale taalondersteuning. Meerdere in Frankrijk bekende dienstenleveranciers zijn bij de lancering volgende week live in de ‘online praatpaal’.

Voor een prijs vanaf dertig euro kopen Fransen al een Echo om met hun stem boodschappen te doen bij Amazon, het licht van hun Philips-lamp aan te zetten of muziek uit een Sonos-toestel te halen. Andere merken die hun diensten erin aanbieden zijn partijen als Marmiton, franceinfo, Netatmo, Legrand, La Fourchette, Uber, Domino’s Pizza en TP-Link.

Na het Engels en het Duits is het Frans de derde taal die wordt ondersteund. Amazon is in Frankrijk, net als in Duitsland en Engeland, een van de grootste e-commercespelers. Een voice-apparaat vergroot het bereik in de fysieke wereld van de klanten.

Om de lokale aanpak nog maar eens te benadrukken vertellen de Amerikanen: “Alleen al in 2017 zijn tientallen miljoenen Echo-apparaten verkocht en tot nu toe hebben meer dan 150.000 klanten hen de 5 van de 5 sterren gegeven op Amazon-sites. Alexa arriveert in Frankrijk, volledig opnieuw ontworpen voor Frankrijk, inclusief een nieuwe Franse stem, een hulp in het Frans, lokale kennis en enkele honderden vaardigheden die door ontwikkelaars zijn bedacht voor Frankrijk.”

Foto: lesphotosdejerome(cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond