Deel dit artikel
-

Amazon: meer omzet, magere winst

Webwinkel Amazon voldoet met zijn kwartaalcijfers, net als Facebook, grotendeels aan de verwachtingen. Op een omzet van 12,8 miljard dollar werd 7 miljoen dollar winst geboekt, oftewel 1 dollarcent per aandeel.

Analisten hadden op iets meer gerekend, want vergeleken met het tweede kwartaal van 2011 zijn de cijfers wel degelijk teleurstellend. Toen bood Amazon – de grootste retailer van de VS – nog 41 cent per aandeel. Dat is de grootste winstval sinds 2002.

Een belangrijk deel van de omzetgroei komt van buiten de Verenigde Staten. Daar hapert de economie en dus vallen de resultaten tegen. De totale omzet in onder meer Duitsland, Engeland, Spanje en China steeg niettemin met 22 procent vergeleken met het eerste kwartaal. Amazon spendeerde bovendien flink wat geld aan de bouw van nieuwe distributiecentra, waarvan er dit jaar nog eens twaalf moeten komen.

Belangrijke successen zijn volgens het bedrijf de verkopen van de tablet Kindle Fire en zijn Prime Instant Video-dienst, die nu meer dan 18.000 speelfilms en tv-series omvat. Deze dienst is nu ook beschikbaar op de XBox 360. In Europa scoort Amazon met zijn dienst Lovefilm, die deals sloot met Disney, Sony Pictures, Warner Bros., Entertainment One en STUDIOCANAL.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond