Deel dit artikel
-

Amazon: nauwelijks omzetgroei, verwachting bijgesteld

Amazon heeft in het derde kwartaal het verlies teruggebracht, maar de omzet steeg nauwelijks. De verwachtingen voor het vierde kwartaal zijn bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu hooguit een groei in omzet van tien procent, eerder sprak het over maximaal twintig procent omzetstijging.

Het nettoverlies van Amazon in het derde kwartaal bedroeg 169,9 miljoen dollar (46 dollarcent per aandeel) tegenover 240,5 miljoen dollar (68 dollarcent). Het terugdringen van het verlies is met name toe te schrijven aan kostenbesparingen, aldus het bedrijf.

"We hebben ons de afgelopen 24 maanden gefocussed op winstgevendheid", zegt Warren Jenson, chief financial officer van Amazon tegenover de Wall Street Journal. "Het is belangrijk dat we ons er ook nu op blijven richten. Zodra we het moment naderen dat we winstgevend zijn gaan we ons weer richten op groei."

De omzet steeg licht, van 639,3 miljoen dollar naar 637,9 miljoen dollar. Het aandeel boeken, muziek en video in de omzet daalde met twaalf procent. De aanslagen in de Verenigde Staten kostten het bedrijf tussen de 25 en 35 miljoen dollar, aldus Jenson.

Voor het vierde kwartaal verwacht Amazon hooguit tien procent groei, waarmee de omzet tussen de 970 en 1,07 miljard dollar zou bedragen. Dit is aanzienlijk minder dan de verwachting die het bedrijf uitsprak tijdens de presentatie van de cijfers voor het tweede kwartaal. Toen verwachtte Amazon voor het vierde kwartaal nog een omzetgroei van tussen de tien en twintig procent.

De resultaten van Amazon werden nabeurs bekend gemaakt. Het aandeel daalde in handel nabeurs met zeven procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond