Deel dit artikel
-

Amazon neemt meer niet-essentiële items in voorraad (update)

Amazon zet de deuren van zijn fullfillmentcentra iets verder open. Er worden meer niet-essentiële artikelen toegelaten. Daar is capaciteit voor in de schappen en er zijn voldoende mensen en middelen om toestroom van orders af te handelen.

Sinds 17 maart geldt er bij Amazon een rem op de inname van artikelen van derde verkopers voor fullfillment. De e-commercegigant geeft voorrang aan essentiële artikelen om huishoudens draaiend te houden. Die terughoudendheid laat men nu een beetje vieren.

Volgens persbureau Bloomberg gaat de rem er wat van af. Wanneer, in welke volumes en voor welke productgroepen dat is, is nog niet bekend. Dat wordt later deze week bekend gemaakt. De maatregelen gelden internationaal, al leunt Amerika zwaarder op Amazon als infrastructuur dan andere landen.

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus mijden Amerikanen massaal de fysieke winkels en schakelen Amazon in voor hun boodschappen. Het bedrijf uit Seattle besloot in de afgelopen weken om 175.000 extra werknemers aan te stellen in zijn warenhuizen om aan de vraag te kunnen voldoen.

De versoepeling geldt niet voor Frankrijk. In Frankrijk mag Amazon de komende weken alleen nog maar bestellingen voor boodschappen, hygiëne en gezondheidsproducten verwerken. Dat heeft een rechtbank in Nanterre beslist.

Het Amerikaanse bedrijf aan deze producten al wel voorrang. Wie een spelcomputer bestelde, moest vaak weken wachten.

Maar de zes distributiecentra in Frankrijk draaien nog allemaal op volle toeren, en sinds een werknemer in een van de dc’s besmet is geraakt, heeft de vakbond Sud Solidaires aangedrongen op maatregelen.

De rechter vond dat onder de huidige omstandigheden onvoldoende sociale afstand kan worden gehouden.

De retailer krijgt 24 uur om aan het vonnis te voldoen anders volgt er een boete van 1 miljoen euro per dag. De maatregel geldt voorlopig voor een maand.

Amazon laat inmiddels weten dat het in hoger beroep gaat en de activiteiten in Frankrijk tijdelijk geheel stil gaat leggen.

Foto: GoToVan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond