Deel dit artikel
-

Amazon opent bezorgcentrum in Antwerpen

Amazon wil eind dit jaar een eerste bezorgcentrum in Antwerpen openen. Het bedrijf doet dat om aan de toenemende vraag te voldoen en de capaciteit aan zijn bezorgnetwerk uit te breiden, meldt de Gazet van Antwerpen.

Het bezorgcentrum, in Blue Gate Antwerp, vlak bij de Schelde, krijgt pakketten uit bestaande Europese sorteercentra, onder meer in Frankrijk en Duitsland.

In Antwerpen worden de pakketten dan per adres gesorteerd en door onafhankelijke Belgische transportbedrijven worden afgeleverd bij klanten in het stadscentrum en de wijdere omgeving van Antwerpen.

De hub in Antwerpen moet eind 2022 operationeel zijn en meer dan vijftig directe banen creëren, zowel op managementniveau als voor sorteermedewerkers.

De opening van het bezorgcentrum is geen goed nieuws voor Bpost, al jaren de vaste bezorger van Amazon in België.

Amazon blijft voorlopig wel samenwerken met zijn bestaande bezorgpartners in België, evenals met kleine en middelgrote onafhankelijke lokale bezorgers. Maar de vakbonden van Bpost vrezen dat Amazon ‘het laaghangende fruit wil plukken’ door alleen dichtbevolkte gebieden te bedienen.

In andere Europese landen, zoals Nederland en Frankrijk, heeft Amazon al lokale depots. Er zouden geen plannen om nog meer magazijnen te openen in de buurt van grote Belgische steden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond