Deel dit artikel
-

Opkoper Amazon-shops opent meer eigen distributiecentra

De fabrikant van merkproducten voor online marktplaatsten Berlin Brands Group opent een aantal nieuwe, eigen distributiecentra.

Nabij Nederland, in Kamp-Lintfort, heeft het reeds een eigen locatie in bedrijf. Van daaruit kan het tot veertigduizend pakketten per dag verschepen. Met de nieuwe Duitse locatie erbij, die voor 2022 in bedrijf komt, verdubbelt de capaciteit tot honderdduizend pakketten per dag.

Vanuit Duitsland bedient Berlin Brands Group west-Europa. Bratislava is de uitvalsbasis voor oost-Europa. Verder zijn er magazijnen in Hongkong, Los Angeles en Istanbul. Er komen nieuwe locatie in Engeland, Spanje, Frankrijk en nog een voor oost-Europa.

Berlin Brands Group is een opkoper en exploitant van merken. Die shops zijn enkel actief op Amazon. De opkoper heeft expertise op het gebied van fulfillment, logistiek en marketing. Vanuit die gedachte verzorgt het zelf de opslag en het vervoer. Dat is efficiënter en goedkoper dan wat Amazon biedt.

Het bedrijf, dit voorjaar nog een kwart miljard euro groeigeld ophaalde, exploiteert momenteel 34 merken. Daaronder: Klarstein, auna, Capital Sports, blumfeldt, Sleepwise, Glaswerk en Schmatzfatz.

Hoe dichter de producten fysiek bij de consument liggen opgeslagen, hoe sneller de levering. Hoe sneller de levering, hoe vaker de verkoper in de ‘buy box‘ van Amazon komt. Dat is een voorkeurspositie die als beloning geldt voor een hogere servicegraad.

Berlin Brands Group is tien jaar oud. Het realiseerde vorig jaar een omzet van driehonderd miljoen euro met de handel in merken als Klarstein (keukenapparatuur), Auna (elektronica), Capital Sports (fitness) en Blumfeldt (tuinspullen). In totaal heeft het veertien merken, 2.500 producten en een cumulatieve afzet boven de tien miljoen items.

De producten zijn niet enkel te koop op Amazon, maar ook op andere marktplaatsen bol.com, MediaMarkt, Fnac, Cdiscount, eBay en Groupon.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond