Deel dit artikel
-

Amazon en Rackspace worden strategische partners

De clouddochter van Amazon, onder leiding van de Nederlander Werner Vogels, gaat deze week een strategische samenwerking aankondigen met het Amerikaanse hostingbedrijf Rackspace. Beide bedrijven storten zich op de enterprisemarkt.

Amazon Web Services (AWS) houdt deze week in Las Vegas zijn jaarlijkse congres, maar het belangrijkste nieuws is al uitgelekt. AWS en Rackspace gaan samenwerken. Dat is slecht nieuws voor Microsoft, waarmee Rackspace sinds kort een soortgelijke samenwerking had. Het betekent dat beide bedrijven nog grotere concurrenten worden.

De samenwerking is opmerkelijk, omdat Amazon tot nu toe nooit grote partners nodig had. Bovendien is Amazon al cloudmarktleider met een marktaandeel van 29 procent.

Amazon had echter moeite om echt grote bedrijven aan te trekken, die namen liever clouddiensten af van Microsoft en IBM. Dat is recentelijk al wel veranderd. De Amerikaanse tak van Yamaha spaart bijvoorbeeld jaarlijks een half miljoen dollar uit door zijn datacenters te sluiten en data bij Amazon onder te brengen.

De cloudmarkt wordt op dit moment maar door een paar bedrijven gedomineerd: Amazon, Microsoft en Google, met IBM als belangrijkste runner-up. Dit zijn de vier bedrijven met datacenters in diverse werelddelen.

Rackspace had ook dergelijke ambities, maar mist volume. Het bedrijf wilde zich eerder dit jaar dan ook in de etalage zetten, maar is daarop teruggekomen. En nu kiest het voor een positie als wederverkoper van Amazon.

In juli werd Rackspace ook partner van Microsoft. Het brengt klanten onder bij de Azure cloud. Of dat zo blijft na de samenwerking met Amazon is de vraag. Details worden later deze week verwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond