Deel dit artikel
-

Amazon verkent Japanse markt

Ondanks de enigszins tegenvallende verkoopcijfers van het tweede kwartaal, gaat Amazon.com toch de Aziatische markt verkennen. Eerst opent het bedrijf een customer service centre in Japan, wellicht gevolgd door een Japanse site. Gek is die gedachte niet: Japan is de grootste exportmarkt voor het bedrijf.

"We willen een centrum voor klantenservice openen in Sapporo", zei een Amazon-woordvoerster tegen Reuters. Ze wilde echter niet vertellen of er verdergaande plannen voor de oosterse markt bestaan. Een klantenservice is immers geen garantie voor een nationale site; ook Den Haag heeft immers een customer centre.
"We zullen alles doen wat onze 'shopping-experience' verbetert", sprak ze cryptisch.

De komst naar Japan wordt al langer verwacht door analisten. De Japanse markt is immers ? op de VS na ? de grootste afzetmarkt voor het bedrijf van oprichter Jeff Bezos. Hoewel er al meerdere Amerikaanse bedrijven actief zijn in Azié, is er nog niemand die de zaken zo groot aan kan pakken als Amazon. Volgens Bezos is er immers genoeg in kas om een grote campagne op poten te zetten. Hij noemde het land onlangs als goede e-commercemarkt. De grondprijzen zijn hoog, wat volgens hem eerder leidt tot online kopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond