Deel dit artikel
-

Amazon verkoopt 1 miljoen Kindles per week

Het meest begeerde artikel met de kerstdagen, althans in de VS: de Amazon Kindle Fire. De online boekenverkoper claimt 1 miljoen exemplaren per week te verkopen van zijn Kindle tablets en e-readers en dat al drie weken achter elkaar.

De claim wordt bevestigd door marktvorser eDataSource, die de vraag naar met name de Kindle Fire vanaf november enorm ziet toenemen. De reden van het succes laat zich makkelijk verklaren: Amazon biedt een tablet die ongeveer de helft goedkoper is (179 dollar) dan Apple’s iPad en die van Samsung.

Daarnaast biedt de Kindle Fire, die nog niet in Europa verkrijgbaar is, een vrij goede integratie met de online winkel van Amazon, waardoor makkelijk muziek en e-boeken zijn te bestellen.

Een andere reden is het formaat. De Kindle heeft een kleiner 7 inch scherm en is daardoor handzamer.

Het in Taipei gevestigde Digitimes meldt nu dat Apple ook een 7 inch versie van zijn iPad zou willen uitbrengen om alsnog te concurreren met de Kindle Fire. Volgens Digitimes heeft Apple schermen besteld bij LG and AU Optronics (AUO). De kleinere iPad zou in de tweede helft van 2012 moeten verschijnen.

In 2010 liet de toenmalige topman Steve Jobs nog weten niets te zien in een kleiner formaat, maar dat was ruim voor de introductie van de Kindle.

Naar verluidt wil Amazon de Kindle binnen enkele maanden ook in Europa lanceren.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn

Volgens het persbericht van Amazon gaat het niet om 1 miljoen Kindle Fires maar om 1 miljoen Kindles per week. Dus niet enkel de tablet maar ook de drie uitvoeringen van de ereader erbij.

Redactie Emerce

Dat klopt, kop en inleiding aangepast, hoewel de Fire toch het leeuwendeel van de verkopen bepaalt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond