Deel dit artikel
-

Amazon verlegt grenzen tv-uitzendingen rugby

De internationale rugbycompetitie Six Nations Championship tekent Amazon als officiële technologiepartner. Door kunstmatige intelligentie komen er nooit eerder vertoonde analyses, statistieken én voorspellingen op tv.

De samenwerking, vrijdag bekendgemaakt, zal de lat voor sportzenders over de hele wereld hoger leggen. Actuele en historische data over spelers, bewegingen, acties en scores worden real time gecombineerd met AWS-technologie zoals machine learning, deep learning en predictive analytics. Het resultaat van deze combinatie wordt live tijdens de wedstrijden in beeld getoond.

De 2019-editie van de Guinness Six Nations Championship zal zeven nieuwe soorten statistieken in beeld brengen. Er worden dynamische analyses gedaan van de scrums, speelpatronen, beginpunten van den try, team trends, ruck en tackle analyses en geautomatiseerde beschouwingen van veldposities.

Predictive analytics gaat voorspellen of een scrum succesvol zal aflopen. Daarvoor kijken de AWS-computers onder meer naar zaken als het totale gewicht van de spelers in een scrum, spelerervaring en historische data. Hiermee worden analyses gedraaid van snelheid, cleanouts, steals, overtredingen en ‘time spent in the ruck’. De optelsom van deze elementen zorgt voor een gewogen voorspelling.

De samenwerking tussen Guinness Six Nations Championship en Amazon is meerjarig van aard.

De rugbycompetitie tussen Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië begon afgelopen vrijdag. In Nederland zendt Ziggo Sport de wedstrijden uit. De site van Six Nations noemt ook de NOS als distributeur. DAZN heeft internationale uitzendrechten.

Foto: John Walton (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond