Deel dit artikel
-

Triple technisch partner van edivisie

Technisch digitaal bureau Triple uit Alkmaar is dit jaar technisch partner van de edivisie, de digitale tegenhanger van de Eredivisie voetbal. De competitie in FIFA 19 is deze week van start gegaan met een vertegenwoordiger van ieder team uit de Eredivisie op het digitale grasveld.

Als onderdeel van de samenwerking zet Triple een nieuw ontwikkelde tool in die met kunstmatige intelligentie en beeldherkenning alle video’s van de edivisie analyseert. Hierdoor wordt extra data uit FIFA 19 gehaald. Met deze data kan bijvoorbeeld gekeken worden welke speler in vorm is en hoe goed hij speelt ten opzichte van zijn concurrentie.

“In het veldvoetbal verzamelen organisaties zoals OPTA Sports al jaren extra data uit voetbalwedstrijden, zegt Corné Dubelaar, mede-oprichter van Esports Club en oprichter van de eerder dit jaar gelanceerde FIFA-academy Team Gullit. “Het werd tijd dat deze slag ook gemaakt wordt op de digitale voetbalvelden. Dit is een mooie eerste stap en laat zien dat wij in Nederland op dit gebied, samen met de Eredivisie, voorop lopen in Europa.”

De wedstrijden zijn iedere dinsdag, woensdag en donderdag vanaf half vier ’s middags te zien op FOX Sports 1. Een dag later zijn de wedstrijden te zien op het YouTube-kanaal van de edivisie. De drie wedstrijden die gisteren werd live gingen genereerden op YouTube 45.000 views. De voorbeschouwingen van de nieuwe competitie en de bijbehorende uitzending leverde nog eens een kleine honderdduizend extra views op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond