Deel dit artikel
-

Amazon vestigt ontwikkelcentrum in Londen

Amazon versterkt haar aanwezigheid in Europa met een nieuw ontwikkelcentrum in Londen. Daar zullen vooral digitale diensten worden voorbereid voor digitale televisies, smartphones en computers. Dat meldt de Britse krant Evening Standard.

Het Amerikaanse bedrijf zegt Londen te hebben gekozen vanwege het aanwezige creatieve talent. Het Digital Media Development Centre, dat formeel een R&D-status krijgt, is gevestigd in Glasshouse Yard (Barbican). Een deel van het personeel van Amazon werkt nu al voor digitale distributeurs als LoveFilm en PushButton.

Blijkbaar heeft Amazon grote plannen met het aanbieden van digitale diensten, onder meer via zijn tablet Kindle Fire. Vorige week kondigde Amazon een gamedienst GameCicle aan, vergelijkbaar met het GameCenter van Apple.

Maar bovenal is het een indicatie dat Amazon zijn dienstverlening in Europa fors wil uitbreiden. Al geruime tijd gaan er geruchten dat het bedrijf in september een Nederlandse website gaat starten. Mogelijk wordt deze vestiging vanuit Duitsland of Engeland aangestuurd. Er komt naar verluidt geen Nederlands verdeelcentrum.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond