Deel dit artikel
-

Amazon: zeventig eigen 737’s per 2021

Amazon.com breidt zijn luchtvloot uit met nog eens vijftien Boeing 737-800-toestellen. De gigant verwacht dat hij over twee jaar een vloot van zeventig toestellen heeft.

Dinsdag maakte Amazon op de International Paris Air Show bekend dat het nog eens vijftien toestellen gaat huren van GE Capital Aviation Services. Dat is bovenop de vijf die eerder dit jaar aankondigde.

Mogelijk is de extra capaciteit een reactie op FedEx besluit om per 1 juli aanstaande niet meer voor Amazon in de VS te vliegen.

Amazon Air vliegt in de VS op een netwerk van twintig luchthavens met tientallen eigen toestellen. Daarmee lost het de belofte in van bezorging van orders 24 of 48 uur na bestelling. In Nederland heel gewoon, in de VS vanwege de grootte van het land een logistieke uitdaging.

In de loop van dit jaar worden hubs in bedrijf genomen op Fort Worth Alliance Airport, Wilmington Air Park en Chicago Rockford International Airport. Hoofdhub Cincinnati/Northern Kentucky International Airport gaat open in 2021.

De luchtvloot werkt nauw samen met Amazon Flex, het partnerprogramma voor vrachtwagenchauffeurs en -bedrijven die voor de e-commercegigant willen rijden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond