Deel dit artikel
-

Amnesty Nederland gaat online muziek verkopen

Amnesty wil dit voorjaar muziek van Nederlandse artiesten gaan verkopen. Deze actie is onderdeel van de wereldwijde campagne 'Make Some Noise', die in december startte en waarmee de organisatie een miljoen nieuwe leden wil werven.

De mensenrechtenorganisatie werkt op dit moment aan een Nederlandse versie van de Engelstalige Make Some Noise campagne, laat Ruud Bosgraaf van Amnesty Nederland weten. "Dit is voor ons een erg belangrijke campagne de komende tijd."
Voor het project heeft Amnesty volgens hem het recht om songs van John Lennon door andere artiesten te laten opnemen. "We werken uitsluitend met muziek van de ex-Beatle."

Tot nu toe hebben vijf Engelstalige artiesten een nummer van Lennon opgenomen en beschikbaar gesteld op de internationale Amnesty Site. Bekende namen zijn The Cure (Love) Maroon 5 (Happy Xmas – War is Over) en The Black Eyed Peas (Power to the People). De bedoeling is dat meer artiesten een cover inzingen en op de site beschikbaar stellen. Het is nog niet bekend welke Nederlandse artiesten een Lennon nummer gaan ‘coveren.’

Op de internationale site kosten de songs op dit moment 1,12 euro per stuk. De opbrengst gaat volledig naar Amnesty International. Het project heeft niet alleen een financiële doelstelling, benadrukt Bosgraaf. "We willen jongeren op een laagdrempelige manier confronteren met mensenrechten. Het gaat dus ook om bewustwording." Amnesty heeft gekozen voor de muziek van John Lennon omdat zijn nummers vaak over vrede en mensenrechten gaan, aldus Bosgraaf. "Maar zijn uitvoeringen spreken jongeren vaak niet aan. Daarom laten we de nummers coveren door artiesten die nu populair zijn bij jongeren."

Amnesty International heeft wereldwijd 1,8 miljoen leden verdeeld over 150 landen. Met de Make Some Noise actie heeft de organisatie de ambitieuze doelstelling om nog eens een miljoen nieuwe leden te werven, schrijft het Britse NMA.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond