Deel dit artikel
-

Analisten: iPhone 6 wordt megahit

De iPhone 6 die Apple vanavond Nederlandse tijd gaat onthullen wordt een enorme hit. Dat denkt in elk geval JP Morgan-analist Rod Hall. Die schat het aantal verkochte iPhones voor het fiscale jaar 2015 op 235 miljoen exemplaren (inclusief het nieuwe model).

Naar verwachting lanceert Apple vanavond twee nieuwe iPhone modellen: het 4,7 inch model zal binnen enkele weken beschikbaar zijn, het 5.5 inch model later. Mogelijk kondigt Apple ook een nieuwe iPad aan. Daarnaast wordt de eerste iWatch verwacht, mogelijk met de virtuele assistent Siri aan boord.

Het fiscale jaar begint voor Apple in oktober. Hall verwacht dat zeker 155 miljoen iPhones worden vervangen door een nieuwer model, 80 miljoen exemplaren gaan naar nieuwe klanten. Ook andere analisten verwachten veel van de nieuwe telefoon, met name het grotere model, waarop met smart werd gewacht.

De concurrentie is voorbereid. Aan de vooravond van de lancering van de iPhone 6 heeft Amazon zijn Fire Phone, die slecht wordt verkocht, de prijs met 200 dollar verlaagd.

iWallet
Apple lanceert naar verluidt vandaag ook het zogenoemde iWallet-systeem, dat gebaseerd zou zijn op near field communications (NFC) en andere draadloze technieken. De iPhone 6 zou het eerste toestel van Apple worden met een NFC-chip.

Drogisterijen CVS en Walgreens gaan in elk geval werken met het nieuwe mobiele betaalsysteem van Apple. Met de twee drogisterijen heeft Apple alvast twee zeer grote retailpartners aan boord: beide ketens hebben vijftienduizend winkels in de Verenigde Staten, met name in de binnensteden. Ook zou Apple met warenhuis Nordstrom hebben gesproken.

Al eerder was bekend geworden dat ook American Express, Visa and MasterCard zich aansluiten bij Apples iWallet.

Of Apple de standaard ook buiten de VS gaat lanceren, is niet bekend. Wel heeft Apple zijn iBeacon-ontvangers in de Apple Stores een upgrade gegeven.

De presentatie van Apple begint traditiegetrouw om 19 uur Nederlandse tijd en kan worden gevolgd via MacBook, iPad, iPhone of Apple TV. Naar verluidt geeft popgroep U2 een gastoptreden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter

Analisten: En water is nat.

De apple zealots kopen nog een steen met een apple logo erop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond